Tulburările de ritm cardiac sau așa-zisele aritmii sunt descrise prin faptul că impulsurile electrice care sunt responsabile de coordonarea bătăilor inimii nu funcționează corect, ceea ce determină inima să bată fie prea repede, fie prea lent ori neregulat.

Tulburările de ritm cardiac sunt de două tipuri, tahicardia, adică bătaia rapidă a inimii, când frecvența cardiacă de repaus este mai mare de 100 de bătăi pe minut și brahicardia, bătaia lentă a inimii, adică frecvența cardiacă de repaus este mai mică de 60 de bătăi pe minut.

Indiferent că suferi de tahicardie ori de brahicardie, trebuie să știi că acestea pot fi ameliorate cu ajutorul câtorva sfaturi.

Spre exemplu, pentru a ține în frâu tulburările de ritm cardiac alege să bei infuzie de păducel. Fierbe 200 de ml de apă în clocot, iar apoi adaugă o lingură de amestec din flori și frunze uscate de păducel. Lasă totul la infuzat pentru 10 minute, iar apoi consumă amestecul o dată pe zi.

Poți de asemenea, să încerci și uleiul esențial de lavandă. Trebuie doar să dizolvi 20-30 de picături în apă și să consumi amestecul înainte de mesele principale ale zilei.

Rozmarinul ajută, de asemenea, la ameliorarea tulburărilor de ritm cardiac. Tot ce trebuie să faci este să-ți faci masaj ușor în zona inimii. Acesta ajută la vindecarea durerilor de angină pectoral, dar combate, de asemenea, și înțepăturile în inimă.

De asemenea, este indicat să consumi alimente bogate în potasiu, precum fulgi de ovăz ori de orz. Sunt indicate, de asemenea, legumele precum usturoiul, spanacul, păstârnacul, cartofii noi și dovleceii, dar și dovleacul, prunele, bananele și smochinele.

Articol citit de 414 persoane