Durerile de urechi pot fi cauzate, de cele mai multe ori, de otite, o problemă ce se manifestă prin inflamarea urechii externe ori a celei medii. Indiferent de natura ei, ea poate să determine și febră, scurgeri din ureche și dureri, uneori forme severe.

Simptomele date de otite pot fi ameliorate de remedii naturiste, pe care îți propunem să le descoperi mai jos:

Ulei de măsline

Un remediu naturist eficient pentru a trata otita este, fără doar și poate, uleiul de măsline, acesta fiind recomandat chiar de Academia Americană a Pediatrilor. Tot ce trebuie să faci este să încălzești o linguriță de ulei de măsline, iar apoi să aplici trei picături în urechea afectată. Așteaptă să acționeze câteva minute, iar dacă simptomele persistă încearcă remediul naturist și a doua zi.

Oțet de mere

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit oțetul de mere ca tratament împotriva otitei și a infecțiilor urechii. Potrivit unor studii, acesta luptă împotriva bacteriilor, virusurilor și fungilor, motiv pentru care ar trebui să amesteci părți egale de oțet de mere cu apă caldă. Aplică cinci picături în urechea afectată cu ajutorul unei pipete, iar apoi lasă să acționeze cinci minute. Îndepărtează reziduurile cu o dischetă demachiantă.

Ulei de busuioc

Grație proprietăților antiinflamatorii, uleiul de busuioc poate fi un remediu excelent pentru otită. Aplicat constant, el poate reduce iritațiile din canalul urechii și previne creșterea microorganismelor. Amestecă o linguriță de ulei de busuioc cu apă caldă, iar apoi aplică în urechea afectată. Lasă să acționeze cinci minute, iar apoi repetă procedura până când problemele dispar.

Articol citit de 461 persoane