Răceala și gripa sunt boli provocate de virusuri gripale și nu pot fi prevenite. În acest an, însă, ele se vor suprapune cu pandemia de coronavirus, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste ce te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar.

Conform unor experți, zincul este eficient împotriva virusurilor, întrucât împiedică formarea unor proteine pe care virusurile ce determină răceală le folosesc pentru a se reproduce.

La fel de eficientă pentru prevenirea răcelii este și vitamina C, care ajută la reducerea duratei simptomelor date de această boală. În plus, aceasta ameliorează simptomelor date de răceală, precum secreții nazale abundente, nas înfundat, strănut, durere în gât, tuse.

Supa de pui poate, de asemenea, să amelioreze simptomele date de răceală, întrucât ajută la decongestia nazală. În plus, hidratează organismul, ajutându-l să lupte cu răceala.  

Și usturoiul este benefic pentru sănătate, întrucât acesta luptă împotriva germenilor și poate ajuta la decongestia nazală.

Ghimbirul este, de asemenea, un remediu naturist ce ajută la combaterea răcelii, având proprietăți antivirale și antiinflamatorii. Acesta ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar, iar pentru efecte maxime îl poți consuma în combinație cu lămâie ori miere de albine.

Apa fierbinte cu lămâie ajută, de asemenea, la calmarea gâtului, fiind benefică pentru persoanele bolnave. Amestecată cu miere, aceasta este are proprietăți antibacteriene și întărește și sistemul imunitar.

Pătrunjelul, mugurii de pin și chiar ananasul luptă împotriva răcelii, întrucât sunt o sursă bogată de vitamina C și tanini, astfel că oferă proprietăți antiseptice și expectorante. De asemenea, acestea sunt eficiente pentru ameliorarea tusei, bronșitei și afecțiunilor respiratorii, dar și pentru întărirea sistemului imunitar. 

Articol citit de 284 persoane