Infecțiile oculare pot fi extrem de neplăcute, motiv pentru care îți propunem să le tratezi cu ajutorul acestor remedii naturiste, care sunt la îndemâna oricui.

Cauzate de viruși, bacterii sau fungi, infecțiile ochilor apar atunci când acestea proliferează. Acestea sunt descrise prin roșeață, dureri, mâncărimi, vedere încețoșată. Astăzi, îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care te vor ajuta să combați aceste simptome.

Semințe de in

Cunoscute pentru proprietățile diuretice, semințele de in au proprietăți antiinflamatorii și ajută la ameliorarea simptomelor date de infecțiile oculare.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi semințele de în apă pentru zece minute. Lasă-le să se răcească, iar apoi strecoară amestecul. Cu o compresă curată, înmuiată în lichid, aplică pe pleoape pentru cinci minute. Repetă de două ori pe zi, până când infecția este vindecată.

Ceai de floare de iasomie

Florile de iasomie au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, motiv pentru care facilitează ameliorarea infecțiilor de ochi.

Amestecă 200 de ml de apă cu flori de iasomie, lasă totul la infuzat pentru 20 de minute. Strecoară și aplică comprese îmbibate în lichid pe pleoape de două ori pe zi.

Apă de trandafiri

Apa de trandafiri curăță ochii și combate inflamațiile ce se manifestă prin iritații.

Trebuie să fierbi trei mâini de petale de trandafiri cu 200 de ml de apă. Lasă totul la răcit, strecoară amestecul și folosește lichidul pe dischete demachiante, pe care le poți aplica pe pleoape. Este musai să repeți acest truc de trei ori pe zi.

Articol citit de 690 persoane