Experții în nutriție recomandă consumul de ardei iute constant, adică de mai mult de 4 ori pe săptămână, deoarece are puterea de a reduce riscul de deces în urma unui infarct.

Conform unui studiu de specialitate realizat în Italia, oamenii de știință au stabilit că persoanele care consumă de mai mult de 4 ori pe săptămână ardei iute prezintă un risc de deces mai scăzut cu 23 procente față de cele care nu adaugă acest condiment în alimentație.

Grație conținutului caloric scăzut, dar bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, ardeiul iute are numeroase beneficii asupra organismului, între care ameliorarea durerilor. Mai exact, ardeiul iute ajută la ameliorarea lor grație conținutului de capsaicină, care induce senzația de căldură.

Ardeiul iute este responsabil de ameliorarea inflamațiilor, întrucât capsaicina are proprietăți antiinflamatoare, astfel că suprimă acțiunea substanței P8, un neuropeptid secretat de celulele nervoase, ce este asociat cu procese inflamatoare.

Ardeiul iute este responsabil de menținerea sănătății cardiovasculare, întrucât ajută la reglarea funcțiilor metabolice, a colesterolului și, mai mult de atât, îmbunătățește circulația sangvină, astfel că poate să ajute la normalizarea hipertensiunii.

Nu în ultimul rând, ardeiu iute are un conținut bogat de vitamine, minerale și antioxidanți, ajutând astfel la întărirea sistemului imunitar.

Ca să te bucuri de efectele ardeiul iute îl poți consuma ca atare sau pur și simplu îl poți include în preparatele tale. Poți, de asemenea, să folosești și sub formă de pudră (paprika). Pe lângă faptul că vei da savoare mâncăriii, acest ingredient va avea beneficii și asupra sănătății tale.

Articol citit de 1112 persoane