Colita ulcerativă este descrisă ca fiind o boală autoimună, ce este declanșată de hiperactivitatea sistemului imunitar și care se manifestă prin apariția unor inflamații și ulcerații la nivelul colonului și al rectului.

Potrivit experților în medicină naturopată, colita ulcerativă poate fi ținută în frâu cu ajutorul unor remedii naturiste.

Apa cu varză

Acest amestec este recunoscut pentru proprietățile detoxifiante, însă ajută chiar și la ameliorarea disconfortului dat de colita ulcerativă, întrucât conține antioxidanți, fibre naturale, vitamine și minerale, ce ajută la calmarea iritațiilor colonului.

Ingrediente necesare:
- 500 ml de apă
- cinci frunze de varză


Fierbe apa în clocot, iar ulterior redu focul la minimum și adaugă frunzele de varză. Așteaptă să se răcească, iar apoi strecoară și bea amestecul dimineața, pe stomacul gol, dar și seara. Este musai să încerci acest remediu de trei ori pe săptămână.

Ceai de mușețel

Acest remediu simplu ajută la ameliorarea durerilor abdominale și are proprietăți antiinflamatorii și analgezice, reducând leziunile de la nivelul colonului, dar și intensitatea durerilor.

Ai nevoie de:

-250 ml de apă
- două linguri de mușețel
- o lingură de miere

Fierbe apa, iar când dă în clocot, adaugă mușețelul. Acoperă totul cu un capac sau o farfurie și lasă la infuzat. Când a ajuns la temperatura camerei, bea ceaiul. La fel ca și în cazul remediului de mai sus, consumă acest ceai de 2-3 ori pe săptămână.

Suc de aloe vera și miere

Eficient pentru calmarea mucoasei stomacului, acest remediu naturist ajută chiar și la reglarea tranzitului intestinal.

Ai nevoie de:

- trei linguri de gel de aloe vera
- o lingură de miere
- 125 ml de apă

Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui blender, iar apoi bea amestecul pe stomacul gol, de trei ori pe săptămână. Efectul se va vedea rapid.

Articol citit de 357 persoane