Afecțiunile respiratorii sunt extrem de întâlnite în rândul oamenilor de toate vârstele, iar calmarea tusei este un prim pas pentru a te simți mai bine. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva remedii simple, pe care trebuie să le încerci.

Astfel, pentru a calma tusea și pentru a spori eliminarea secrețiilor bronșice acumulate în căile respiratorii îți propunem să încerci câteva remedii naturiste simple.

Sirop de miere și piper cayenne

O combinație extrem de eficientă pentru decongestionarea căilor respiratorii, dar și pentru calmarea tusei, acest remediu este indicat pentru a combate bronșita, astmul și răcelile.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 50 ml de oțet de mere cu zeama unei lămâi, dar și cu trei linguri de miere de albine, una de pulbere de ghimbir și o jumătate de linguriță de piper cayenne. Amestecă totul, după care fierbe amestecul. Când a dat în clocot, oprește focul și lasă-l la răcit. Toarnă amestecul într-o sticlă și consumă o lingură sau două pe zi. O poți dizolva în apă ori suc de fructe.

Sirop de miere și ceapă

Mierea are numeroase beneficii pentru sănătate, însă aceasta este folosită și pentru a combate afecțiunile respiratorii. Ba mai mult, în combinație cu ceapa, efectele ei cresc și mai tare. Astfel, tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă mare în bucăți mici, după care să o amesteci cu 150 de grame de miere de albine și cu 200 ml de vin alb. Lasă totul la marinat pentru două zile, după care consumă o linguriță din siropul rezultat pe zi.

Ceai de cimbru îndulcit cu miere

Excelent pentru a ameliora tusea, dar și durerile în gât și pentru a stopa producția excesivă de mucus este și ceaiul de cimbru. Grație compușilor expectoranți și antiinflamatori, acesta ajută la dizolvarea mucusului și ajută la eliminarea lui din corp. Tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de cimbru în 250 de ml de apă clocotită, iar apoi să adaugi și puțină zeamă de lămâie și o lingură de miere. Consumă amestecul de 2-3 ori pe zi.

Articol citit de 310 persoane