O adevărată comoară pentru sănătate este, fără doar și poate, acest amestec obținut din miere și scorțișoară, care ajută la combaterea a peste 20 de afecțiuni.

Cunoscută pentru proprietățile pe care le are asupra organismului încă din cele mai vechi timpuri, scorțișoara își sporește proprietățile în combinație cu mierea, fiind un cocktail de vitamine, minerale, oligoelemente și aminoacizi.

Conform experților în medicină naturopată, combinația de miere și scorțișoară ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, previne apariția infarctului miocardic, ameliorează dispneea, fortifică mușchiul cardiac și, de asemenea, ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

De asemenea, consumat constant, amestecul de miere cu scorțișoară va întări sistemul imunitar, fiind recomandat chiar și în cazul de răceli ori gripă, dar și pentru a combate problemele stomacale.

Nu în ultimul rând, mierea și scorțișoara au proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamațiile din organism, dar și durerile de la nivelul articulațiilor. De aceea, dacă suferi de artrită, consumă acest amestec zilnic și te vei bucura de sănătate.

Acest amestec este recomandat chiar și persoanelor care se confruntă cu acnee, întrucât are proprietăți antibacteriene, prevenind astfel colonizarea bacteriilor la nivelul pielii. Ba mai mult, grație conținutului de antioxidanți, acesta întârzie apariția ridurilor.

O altă proprietate a acestui amestec este faptul că are puterea de a întări funcțiile inimii. Mai exact, această combinație ajută la îmbunătățirea circulației sanguină și întărește ritmul cardiac.

Chiar și persoanele care se confruntă cu diabet pot să consume acest amestec, însă este important să fie administrată o cantitate mai mică de miere. Acest amestec va ajuta la reducerea glicemiei din sânge.

Articol citit de 427 persoane