Formarea cheagurilor de sânge poate fi periculoasă pentru viața unui individ, însă acesta poate fi prevenită cu ajutorul unor remedii naturiste.

Prevenirea formării cheagurilor de sânge poate fi prevenită nu doar prin alimentație, prin renunțarea la alimentele prăjite, precum margarină, uleiuri hidrogenate ori produse de tip fast-food, dar și prin anumite remedii naturiste.


Ghimbirul reduce formarea cheagurilor de sânge

Bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, ghimbirul poate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, dar poate normaliza și tensiunea arterială.

Pentru a te bucura de efectele acestei plante ai nevoie de cinci grame de ghimbir și 250 ml de apă fiartă. Lasă totul la infuzat pentru zece minute, iar apoi consumă amestecul. Este indicat să bei trei căni pe zi până când starea de sănătate ți se va ameliora.

Gingko biloba previne formarea cheagurilor de sânge

Frunzele de ginkgo biloba sunt recunoscute pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la ameliorarea problemelor sistemului circulator, inclusiv previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, acestea ajută la eliminarea toxinelor și previne apariția embolismelor și a trombozelor.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci trei lingurițe de frunze de ginkgo biloba cu 250 de ml de apă fiartă, iar apoi să lași totul la infuzat pentru zece minute. Strecoară totul și consumă lichidul imediat.

Piperul cayenne previne formarea cheagurilor de sânge

La fel de benefic pentru sănătate este și piperul cayenne. Acesta conține piperină, care are proprietăți anticoagulante. De asemenea, acesta ajută la normalizarea tensiunii arteriale și poate previne formarea cheagurilor de sânge.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un gram de piper cayenne cu 250 ml de apă fiartă. Așteaptă să se răcească, iar apoi consumă amestecul dimineața, pe stomacul gol, timp de trei săptămâni.

Articol citit de 2512 persoane