Migdalele sunt cunoscute pentru conținutul bogat de proteine, vitamine și fibre, iar consumate în mod regulat, acestea sunt extrem de benefice pentru organism, având rolul de a reduce riscurile de apariție unor boli grave precum cancer, afecțiuni ale inimii, obezitate și diabet de tip doi.
Migdalele sunt benefice pentru organism, însă au un conținut caloric ridicat, motiv pentru care este indicat să le consumați cu moderație. Acestea conțin, de asemenea, vitamina E, mangan și magneziu, dar și calciu, riboflavină, aluminiu, zinc și fosfor, însă în cantități mici.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi patru migdale pe zi, află mai jos?
Reduc nivelul de colesterol
Migdalele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău - LDL, dar și pentru a crește nivelul de colesterol bun din sânge HDL. Astfel, au rolul de a preveni anumite afecțiuni precum atac de cord, infarct și boli arteriale.
Întăresc firul de păr și-l fac strălucitor
Grație vitaminelor și mineralelor pe care le conțin, migdalele pot îmbunătăți aspectul părului. Stimulează creșterea, grație conținutului de magneziu și zinc, în timp ce vitamina E are proprietăți antioxidante, astfel că reduc efectele stresului oxidativ, întărind părul. De asemenea, vitamina B îi conferă o strălucire aparte.
Previn apariția bolilor de inimă
În timp ce grăsimile monosaturate regăsite în migdale sunt responsabile de reglarea nivelului de colesterol, fibrele, vitamina E și acizi grași Omega- 3 au rolul de a preveni apariția unor boli cardiovasculare, dar și de a regla tensiunea arterială.
Îmbunătățesc digestia
Migdalele sunt o sursă excelentă de prebiotice ce au rolul de a spori multiplicarea bacteriilor bune. Astfel, acestea au rolul de a îmbunătăți digestia și de a provoca infecțiile intestinale.
Articol citit de 4199 persoane
Acest articol nu are comentarii!