Menținerea sănătății creierului nu este o misiune imposibilă, întrucât capacitățile cognitive pot fi îmbunătățite cu ușurință, cu ajutorul unei diete din care nu lipsesc alimentele care sunt benefice pentru creier.
Astfel, potrivit experților în nutriție, sănătatea creierului poate fi menținută optând pentru includerea fructelor de pădure în alimentație. Acestea conțin antioxidanți ce sunt responsabili de îmbunătățirea memoriei, dar și coordonarea motorie. Ba mai mult, ajută la combaterea efectelor nocive date de stresul oxidativ.
Nucile sau fructele de avocado pot fi, de asemenea, incluse în alimentația persoanelor care se confruntă cu probleme de memorie ori de alt tip. Acestea conțin nutrienți ce ajută la prevenirea apariției bolilor neurodegenerative.
Ouăle, de asemenea, n-ar trebui să lipsească din alimentație. Grație conținutului bogat de colină, acestea ajută la îmbunătățirea memoriei, dar sporește și timpul de reacție al minții și combate oboseala
Experții în nutriție recomandă și consumul de somon, care este o sursă excelentă de Omega-3, proteine, fier și vitamine de tip B, astfel că ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și capacității de concentrare.
Ciocolata amăruie este, de asemenea, benefică pentru menținerea sănătății creierului. Aceasta conține antioxidanți ce sporesc producția de endorfine, îmbunătățind astfel puterea de concentrare. Aceasta ajută, de asemenea, și la îmbunătățirea memoriei verbale și vizuale.
Printre alimentele care n-ar trebui să lipsească din alimentație se numără ceaiul verde, iaurtul, legumele cu frunze verzi, morcovii, vinul roșu, precum și cerealele integrale, precum orezul brun, toate acestea fiind surse excelente de antioxidanți, ce îmbunătățesc capacitățile cognitive.
Articol citit de 668 persoane
Acest articol nu are comentarii!