Dacă te numeri printre persoanele care se învinețesc foarte ușor și care se confurntă mereu cu pete inestetice, care sunt dureroase atunci când le palpezi, ar trebui să descoperi cele mai eficiente remedii pentru tratarea lor.

Vânătăile, cunoscute în limbajul specialiștilor drept echimoze, apar atunci când sângele se acumulează sub suprafața pielii, acesta apărând, de obicei, în urma unei lovituri ori contuzii, iar uneori, în anumite cazuri, pot avea și cauze medicale.

În cazul în care nu sunt tratate, vânătăile dispar în aproape trei săptămâni, însă îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care te vor ajuta să le vindeci mai rapid.

Spre exemplu, arnica este un remediu eficient pentru tratarea remediilor naturiste, întrucât are proprietăți analgezice și antiinflamatorii. Tot ce trebuie să faci este să-ți prepari o infuzie de arnică obținută dintr-o lingură de flori de plantă cu o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de câteva minute, după care aplică local, sub formă de comprese. Va stimula formarea țesuturilor granulare și va accelera procesul de vindecare.

De asemenea, un alt remediu naturist ce ajută la tratarea vânătăilor este ceapa. Tot ce trebuie să faci este să tai sub formă de inele o ceapă, după cae să aplici pe zona vânătă și să o fixezi cu un bangaj. Așteaptă să acționeze timp de o oră, iar apoi vei vedea că aceasta va dispărea. Ceapa ajută la stimularea circulației lichidului limfatic și va preveni acumularea de sânge sub piele.

Pentru a stimula circulația și pentru a dispera sângele de sub piele trebuie doar să înmoi un pansament din tifon în oțet și să masezi ușor zona învinețită.

Dacă vânătaia ta este dureroasă trebuie să zdrobești 100 de grame de pătrunjel verde și să le aplici pe zona dureroasă. La fel ca și în cazul remediului cu ceapă, aplică un bandaj și lasă să acționeze timp de câteva ore. Grație proprietăților analgezice și antiinflamatorii, pătrunjelul va ameliora durerea și va reduce inflamațiile.

Articol citit de 2711 persoane