Să bei un pahar cu vin la cină ori înainte să dormi nu e deloc greșit, întrucât efectele asupra sănătății sunt mai mari decât crezi, potrivit experților.

Conform unui studiu realizat de oamenii de știință, consumul regulat de un pahar de vin pe zi te va ajuta împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Acesta conține resveratrol, un antioxidant ce ajută la protejarea inimii. De asemenea, acesta conține și tanini, care reduc riscul de boli ale inimii, dar și diabetul de tip doi, prevenind creșterea nivelului de colesterol din sânge.

De asemenea, oamenii de știință au stabilit că vinul consumat cu regularitate previne osteoporoza și poate îmbunătăți funcționarea rinichilor în cazul femeilor care au ajuns la menopauză.

O altă proprietate a vinului este faptul că ajută la îmbunătățirea somnului pe timpul nopții, iar potasiul regăsit în compoziția vinului ajută la reglarea ritmului cardiac și reglează nivelul de zahăr din sânge.

Nu în ultimul rând, consumat cu regularitate, un pahar cu vin roșu ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii, combate efectele nocive date de radicalii liberi și, mai mult de atât, sporește elasticitatea pielii.

Conform unor studii de specialitate, însă, consumul regulat de vin ajută chiar și la combaterea depresiilor. Mai exact, acesta sporește senzația de fericire și bunadispoziție. Este indicat chiar și persoanelor care se confruntă cu un libido scăzut, întrucât etanolul stimulează hipotalamusul, partea responsabilă de funcțiile clasice ale organismului uman..

Pentru a te bucura de toate aceste efecte benefice este, însă, musai să optezi pentru un consum moderat de vin.

Articol citit de 516 persoane