Durerile de spate sunt extrem de întâlnite în rândul adulților, însă antiinflamatoarele nu sunt o variantă de salvare, întrucât sunt extrem de agresive cu stomacul tău. Tocmai de aceea îți propunem să încerci remedii naturiste pentru ameliorarea lor.

Ghimbir

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, motiv pentru care este util pentru a trata durerile de spate ușoare. Poți să adaugi ghimbir în ceai sau poți să-l aplici sub formă de comprese pe zonele dureroase. Pentru infuzie de ghimbir trebuie doar să pui două linguri de ghimbir ras într-o jumătate e litru de apă. Lasă la infuzat, iar apoi consumă băutura.

Gheara diavolului

Studiile de specialitate au arătat că planta cunoscută sub numele Gheara diavolului reduce pe termen scurt durerile de spate. Este, însă, important să folosești această plantă pentru 2-3 luni pentru a resimți o ameliorare pe termen lung. Această plantă are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antispasmice. Grație proprietăților analgezice, este indicat să folosești această plantă pentru tratarea durerilor de oase și tendoane. Aceasta este indicată, de asemenea, pentru tratarea problemelor digestive, precum gaze, pierderea apetitutului ori ameliorarea crampelor abdominale.

Scoarța de salcie albă

Considerată a fi o adevărată aspirină naturală, scoarța de salcie albă are proprietăți antiinflamatorii și ajută la combaterea durerilor lombare. Motivul? Conține salicină, un ingreient ce combate inflamațiile și durerile. Poate fi consumată sub formă de ceai, în cazul durerilor lombare.

Articol citit de 228 persoane