Deși soarele continuă să ne încânte cu prezența, mulți dintre copii și adulți se confruntă cu viroze respiratorii sau cu răceală. În loc să optezi pentru medicamente, însă, pentru a scăpa de simptomele care îți dau bătăi de cap, poți alege să consumi un ceai care este o adevărată comoară pentru sănătate.

Conform experților în medicină naturopată, ceaiul de cimbru este recunoscut pentru proprietățile antifungice, însă este bogat și în vitamine și minerale, fiind recomandat pentru a trata tusea, răceala și febra. 

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ceai de cimbru, află mai jos:

Are proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care poate combate entorsele, luxațiile și întinderile musculare. Tot ce trebuie să faci este să aplici comprese cu ceai călduț pe zonele dureroase.

Are efecte antifungice

Grație proprietăților antifungice, ceaiul de cimbru ajută la combaterea infecțiilor localizate. Este recomandat, în special, pentru tratarea celor localizate în rinichi ori în vezica urinară, însă este indicat și pentru a trata eczemele care apar pe piele.

Ameliorează arsurile de stomac

Ceaiul de cimbru este recomandat chiar și persoanelor care se confruntă cu probleme digestive. Grație proprietăților unice, acesta ajută la ameliorarea durerilor de stomac, arsurilor gastrice precum și a indigestiei sau sindromului de colon iritabil. Ba mai mult, unele studii au arătat că ceaiul de cimbru ajută la întărirea sistemului imunitar și este de ajutor în combaterea infecțiilor urinare.

Ajută la funcționarea optimă a ficatului

Conform experților în medicină naturopată, ceaiul de cimbru este recomandat persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale ficatului deoarece ajută la îmbunătățirea capacității acestuia de a funcționa optim. De asemenea, poate să combată și afecțiunile rinichilor întrucât ajută la regenerarea acestora și la o bună funcționalitate.

Articol citit de 2092 persoane