Infecția urinară este o afecțiune întâlnită frecvent, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților și poate afecta orice parte a sistemului urinar, precum rinichi, uretră ori vezică. Deși specialiștii recomandă să mergeți la medic atunci când durerile sunt puternice, există și remedii naturiste care pot combate afecțiunile urinare.

Remediu naturist cu busuioc pentru combaterea infecției urinare

Spre exemplu, pentru a combate afecțiunile urinare puteți opta pentru un remediu naturist cu busuioc și alte plante. Mai exact, tot ce trebuie să faceți este să amestecați în părți egale cimbru, sunătoare, busuioc și coada calului. Fă un decoct din patru linguri de amestec în 1,5 l de apă clocotită. Așteaptă să fiarbă timp de 10 minute, după care consumă întreaga cantitate în timpul unei zile. Pentru un gust mai plăcut, adaugă miere.

Remediu naturist cu bicarbonat de sodiu pentru combaterea infecției urinare

De asemenea, un alt remediu naturist pe care poți să-l încerci este unul cu bicarbonat de sodiu, ce ajută la modificarea pH-ului urinei, făcându-l mai puțin acid.

Tot ce trebuie să faci este să amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu în 300 de ml de apă și să bei amestecul dintr-o dată. Repetă procedura de 4-6 ori pe zi, iar în scurt timp va elimina infecția vezicală prin evacuarea urinei împreună cu bacteriile.

Ceaiul de coada calului, eficient pentru combaterea infecției urinare

Ceaiul de coada calului ajută la combaterea infecției urinare, fiind un diuretic natural, întrucât are efecte diuretice și ajută la regenerarea țesuturilor afectate.
Amestecă o lingură de frunze uscate cu 180 de ml de apă clocotită, după care acoperă și lasă la infuzat timp de cinci minute. Consumă două căni de coada calului, în cazul în care suferi de cistită acută ori 3-4 căni pe zi, dacă cistinta este cronică.

Articol citit de 2034 persoane