Recunoscut pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății, propolisul, un amestec natural produs de albine, ajută la tratarea multor afecțiuni, însă este bine să știi să-l folosești.

Definit ca fiind un amestec de rășini pe care albinele le produc prin combinarea propriilor salive cu ceară și cu substanțe exudate colectate din muguri de copaci, moluște ori alte surse, propolisul este recunoscut pentru proprietăți antimicrobiene, antioxidante și antitumorale.

Tinctura de propolis poate fi utilizată pentru ameliorarea răcelii și durerii în gât. Este, însă, indicat să bei 500 de miligrame de tincură de popolis de albine. Aplică unguent la gâtul rece de patru ori pe zi.

Și herpesul genital poate fi tratat cu ajutorul tincturii de propolis. Este bine, însă, să aplici pe zona afectată de patru ori pe zi.

De asemenea, și arsurile și tăieturile, infecțiile urinare, placa dentară ori afecțiuni hepatice pot fi tratate cu ajutorul tincturii de propolis.

Ea este indicată și pentru întărirea sistemului imunitar, întrucât atacă bacteriile dăunătoare, precum și pentru tratarea dermatitei, afecțiuni hepatice ori amigdalite inflamate.

Pentru a obține ticntură de propolis trebuie să amesteci 100 de grame de alcool de 80 -86 de grade și 20 de grame de propolis încălzit la 30 de grade Celsius. Amestecă totul bine, după care lasă la macerat pentru șase-șapte zile, timp în care îl mai amesteci din când în când.

Recomandarea generală este să luați tinctura cu miere, dar puteți să folosiți de asemenea zahăr sau pâine. Nu este recomandat persoanelor alergice, chiar și celor care observă o ușoară sensibilitate la propolis.

Articol citit de 852 persoane