Kiwi, acele fructe mici, asemănătoare cartofilor, își au originile în Noua Zeelandă, dar se bucură de succes la nivel mondial, fiind apreciate pentru proprietățile nutritive.

Fructele de kiwi sunt delicioase și sunt bogate în nutrienți, între care vitamina C, K, E, folați și potasiu. Conțin, de asemenea, și fibre și antioxidanți, care ajută la îmbunătățirea sănătății.

Nutriționiștii îți recomandă să mănânci două fructe de kiwi pe zi, întrucât îți vor întări sistemul imunitar. Fructele de kiwi sunt bogate în antioxidanți, în special în vitamina C, care ajută la întărirea imunității, precum și la prevenirea răcelilor și gripelor.

De asemenea, fructele de kiwi sunt responsabile de îmbunătățirea digestiei, fiind o sursă bogată de fibre. Acestea ajută, de asemenea, la combaterea constipației și va ajuta la digerarea mai rapidă a alimentelor.

Grație compușilor bioactivi pe care îi conține, fructele de kiwi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Ba mai mult, studiile de specialitate au arătat că dacă vei consuma trei fructe de kiwi pe zi tensiunea se va regla rapid, reducând riscul de infarct ori de atac de cord.

Pierderea vederii apare, de obicei, din cauza degenerării maculare. Studiile efectuate de oamenii de știință au arătat, însă, că dacă vei consuma trei fructe de kiwi pe zi, acest risc va fi mai scăzut. Potrivit cercetătorilor, fructele de kiwi conțin zeaxantină și luteină, care reduc riscul de degenerare maculară cu până la 36 la sută.

Articol citit de 449 persoane