Frunzele de dafin, care sunt recunoscute pentru aroma puternică pe care o lasă în urmă, sunt folosite pentru a da savoare mâncărurilor și sunt deosebit de benefice pentru sănătate, fiind bogate în uleiuri esențiale.

Recunoscute pentru efectele antiseptice, antivirale și bactericide, frunzele de dafin ar trebui să fie folosite de orice gospodină pentru a da savoare mâncărurilor, întrucât ajută la combaterea unor afecțiuni precum bronșite, laringite, faringite, răceli sau gripe.


Așadar, dacă vei alege să pui în mâncare frunze de dafin timp de o lună vei putea să-ți îmbunătățești digestia. Mai mult de atât, poți alege să consumi frunze de dafin pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara, înainte de masă, întrucât vor fortifica digestia.

De asemenea, pentru a combate durerile de stomac poți fierbe două frunze de dafin cu câteva cuișoare. Bea amestecul rămas de câteva ori pe zi iar efectele se vor vedea rapid.

Frunzele de dafin sunt recomandate și diabeticilor, întrucât au puterea de a normaliza nivelul glicemiei. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 500 de ml de apă cu 12 frunze de dafin, timp de 15 minute. Pune lichidul într-un termos, lasă-l 2 ore, după care împarte-l în 3 porții și consumă câte o porție pe parcursul unei zile. O astfel de cură este bine să fie urmată cu o săptămână de pauză.

Și reumatismul poate fi tratat cu uleiul din frunze de dafin. Pentru a-l prepara este bine să mărunțiți 100 de grame de frunze uscate de dafin, pe care să le puneți în 100 de grame de alcool. Păstrați totul închis, timp de 6 ore, după care adăugați apoi un litru de ulei de măsline și încălziți pe bain-marie timp de 6 ore.

Articol citit de 2485 persoane