Bogați în calciu, magneziu, potasiu, dar și în vitamina C și A, cunoscută și sub numele de betacaroten, morcovii sunt adevărate comori pentru sănătate, reducând simptomele date de mai multe boli.

Consumat proaspăt sau sub formă de suc ori piure, morcovii conțin, de asemenea, și vitamine de tip B, având rolul de a combate chiar și afecțiuni ale pielii ori ale ochilor.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma morcovi, află în mai jos:

Combate simptomele date de gastrită

Grație nutrienților pe care le conțin, morcovii ajută la reglarea microflorei intestinale și, de asemenea, tratează gastrita. Ca să te bucuri de efectele acestora, trebuie să amesteci o cană se suc de morcovi cu una de suc de spanac. Sucul trebuie să fie proaspăt și trebuie să fie consumat imediat, în principal, dimineața.

Combate simptomele date de anemie

Morcovii sunt, de asemenea, recomandați și persoanelor care se confruntă cu anemie feriprivă, având deficit de fier. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 100 ml de suc de morcovi cu 200 ml de apă minerală și miere. Trebuie să consumi o linguriță pe zi, timp de două săptămâni.

Întărește sistemul imunitar

Dacă ai probleme cu imunitatea, cea mai simplă modalitate să-ți întărești sistemul imunitar este să consumi suc de morcovi. Bea câte un pahar de suc proaspăt în fiecare zi, timp de trei săptămâni.

De asemenea, sucul de morcovi ajută la refacerea ficatului, stimulează secreția biliară și ajută chiar și la eliminarea urinei, reducând retenția de apă.

Articol citit de 458 persoane