Sezonul rece nu înseamnă doar venirea sărbătorilor de iarnă, ci și a virozelor respiratorii și a gripei, motiv pentru care îți propunem să le combați cu ajutorul unor remedii naturiste pe bază de miere, pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Mierea este cunoscută drept o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât are proprietăți expectorante, antiinflamatorii și antivirale, motiv pentru care îți recomandăm să încerci aceste remedii simple:

Remediu pentru răceală cu miere și scorțișoara 

- patru linguri de pudră de scorțișoară
- patru linguri de miere

Amestecă bine ingredientele și păstrează-le într-un borcan bine închis. În cazul în care mierea devine prea tare, topește-o pe baie de apă caldă, iar apoi ia o linguriță în fiecare zi, pe stomacul gol. În cazul în care te confrunți deja cu gripă, consumă o linguriță din amestec cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Remediu pentru răceală cu miere cu usturoi marinat
- 10 căței de usturoi
- șapte lingurițe de miere

Mod de preparare:

Pentru a obține acest remediu naturist pentru combaterea răcelii trebuie să cureți usturoiul și să-l tai felii, apoi amestecă-i cu mierea. Lasă-l să stea într-un loc rece timp de o săptămână, iar apoi consumă o linguriță pe stomacul gol. Dacă ai deja gripă, dar nu suferi de un disconfort digestiv consumă până la cinci lingurițe pe tot parcursul zilei.

Remediu pentru răceală cu miere cu portocală și ghimbir

O adevărată comoară pentru sănătate este reprezentată de combinația de miere, portocală și ghimbir, ce poate combate simptomele răcelii și întărește sistemul imunitar.

Ai nevoie de:
- două portocale
- o lingură de pudră de ghimbir
- șase lingurițe de miere
- două căni de apă ori suc natural de portocală.

Mod de preparare:

Fierbe coaja de portocală cu ghimbirul în suc ori în apă pentru 30 de minute, apoi adaugă miere și lasă totul la fiert timp de 15 minute. Strecoară totul și lasă la răcit. În final, pune amestecul obținut la frigider și consumă trei linguri pe zi înainte de masă dacă te confrunți cu răceală.

Articol citit de 1243 persoane