Virozele respiratorii sunt probleme cu care se confruntă o mulțime de persoane în sezonul rece, motiv pentru care îți propunem să încerci câteva remedii naturiste pentru ameliorarea tusei și durerii în gât.

Indiferent că vorbim despre tusea seacă ori productivă, trebuie să știi că ceaiul de ceapă cu nuci este o adevărată comoară pentru sănătate.

Consumat frecvent, acesta ajută la ameliorarea tusei și a durerii de gât și, în plus, este ușor de pregătit în casă.

Astfel, pentru a pregăti ceai de ceapă cu nuci, ai nevoie de:

- două cepe mari, una albă, una roșie
- șase nuci uscate, cu tot cu coajă
- un baton de scorțișoară
- un litru de apă rece
- o bucată de rădăcină de ghimbir
- două lingurițe de miere

Mod de preparare ceai de ceapă cu nuci:

Spală bine ceapa și îndepărtează primul stradă de coji, iar apoi taie-o rondele. Spală bine și nucile, iar apoi zdrobește-le.

Într-o oală mare, pune apa la fiert împreună cu ceapa, nucile întregi, și coajă și miez. Ulterior, când a dat în clocot, pune un capac și lasă-le la fiert pentru 15 minute. Stinge apoi focul și lasă la infuzat jumătate de oră.

Strecoară totul, iar apoi adaugă ghimbir ras, miere și scorțișoară.

Consumă o cană, de trei ori pe zi. Starea de sănătate vi se va îmbunătăți imediat, întrucât nucile au proprietăți antiinflamatorii, calmate și cicatrizante, în timp ce ceapa este recunoscută pentru efectele antiseptice și expectorante.

De asemenea, ceaiul de ceapă și nuci ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de zahăr din sânge, la ameliorarea durerilor reumatice, precum și la ameliorarea stării de oboseală.

Articol citit de 865 persoane