Primăvara este sezonul în care organismul tău are nevoie de detoxifiere, motiv pentru care legumele și verdețurile n-ar trebui să lipsească din alimentația ta.


Așadar, descoperă care sunt verdețurile pe care ar trebui să le consumi zilnic, în această primăvară, mai jos:


Spanacul

Recunoscut pentru proprietățile pe care le are încă din cele mai vechi timpuri, spanacul este o sursă excelentă de fier, calciu, betacaroten, vitamina C, B6, sodiu și potasiu, acesta fiind recomandat nu doar pentru detoxifierea ficatului, dar și pentru îmbunătățirea vederii pe timp de noapte.


Salata verde

Printre alimentele pe care ar trebui să le consumi în această primăvară se numără salata verde. Are puține calorii, însă este bogată în acid folic, vitamina C, betacaroten, potasiu și o substanță fitochimică cunoscută sub numele lactucin. Salata verde poate combate insomnia, ajută la detoxifierea ficatului și reduce chiar și riscul de apariție a afecțiunilor cariace.


Ștevia

Consumată încă din cele mai vechi timpuri, ștevia este o sursă excelentă de calciu, magneziu, fier și potasiu, dar și vitamina B și C. Consum-o sub formă de ciorbă ori ca piure și îi vei conferi organismului tău substanțele necesare pentru a funcționa optim.


De asemenea, din alimentația ta n-ar trebui să lipsească nici leurda ori loboda, care pot fi incluse în dietă sub formă de salate ori ca suc proaspăt. Sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, fiind indicate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, a aterosclerozei, a diareei, dar și ca adjuvant pentru tratarea chisturilor ovariene și mamare.


Evident, nu trebuie să uiți nici de urzici, care au un conținut bogat de fier, calciu, magneziu, fiind recunoscute pentru puterea de a combate anemia, afecțiunile respiratorii, precum și constipația și reducerea glicemiei.

Articol citit de 4263 persoane