Să arăți bine mereu, chiar dacă ai depășit 40 de ani, nu este imposibil. Trebuie doar să ai un stil de viață sănătos, din care să nu lipsească anumite alimente, precum:

Roșii

Sunt de sezon, sunt delicioase și mai conțin și licopen, un antioxidant responsabil de prevenirea apariției mai multor boli de piele, ce determină îmbătrânirea prematură.

Avocado

Recunoscut pentru conținutul de grăsimi, fructul de avocado este benefic pentru organism. În plus, are un aport bogat de carotenoide, luteină și alte fitochimicale, responsabile de încetinirea procesului de îmbătrânire, dar și de reducerea riscului de apariție a osteoartritei și a cancerului.

Morcovi

Morcovii sunt la îndemâna oricui și ar trebui să fie consumați cu regularitate întrucât au un aport bogat de vitamina A și betacaroten, ce ajută la menținerea elasticității pielii. Ajută, de asemenea, la prevenirea apariției ridurilor și protejează corpul de efectele nocive date de radicalii liberi.

Ananas

Delicios și zemos, ananasul n-ar trebui să lipsească din alimentația ta, mai ales că are puterea de a reduce riscul de apariție a cancerului dar este recomandat și în curele de slăbire, grație conținutului bogat de fibre și proteine. În plus, are proprietăți remarcabile asupra pielii, deoarece sporește procesul de colagen, astfel că menține elasticitatea și fermitatea pielii. Betacarotenul regăsit în conținutul morcovilor este resposabil de hidratarea şi uniformizarea culorii tenului iar antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură a epidermului.

Articol citit de 2990 persoane