Astmul este o afecțiune a căilor aeriene din plămâni, iar simptomele apărute în cazul acestei boli sunt datorate inflamațiile, care determină căile aeriene să fie roșii și umflate, astfel că devin mai înguste și foarte sensibile.


Deși nu poate fi vindecat, astmul este o boală cronică, des întâlnită în rândul adulților. Mai exact, statisticile au arătat că în jur de o persoană din zece va face astm la un moment dat din viață. Chiar și așa, însă, astmul este o afecțiune care poate fi ținută în frâu chiar și prin alimentație, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele permise în cazul pacienților cu astm:


Alege verdețurile și leguminoasele


Persoanele care sunt diagnosticate cu astm ar trebui să consume cu încredere fructe precum citrice, caisem, mango, dar și legume, precum ardei roșii și galbeni, deoaece ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi. De asemenea, este recomandat și broccoli, care ajută la prevenirea inflamațiilor căilor respiratorii, a astmului și a rinitelor alergice, deoarece conține sulforan.


Usturoiul, eficient pentru a stopa crizele


Crizele de astm pot fi combătute cu ajutorul unui remediu naturist pe bază de usturoi. Tot ce trebuie să faci este să consumi un cățel de usturoi pisat, adăugat într-o ceașcă cu apă caldă. Poți, de asemenea, să consumi și două cești de cafea ori ciocolată caldă.


Peștele, eficient pentru bolnavii de astm


Persoanele care se confruntă cu astm ar trebui să includă în alimentație pește, între care somon, ton, macrou, deoarece acizii grași Omega-3 regăsiți în conținutul acestora are proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, dacă peștele nu este pe placul tău poți alege să consumi nuci, ulei de rapiță ori semințe de in.


Laptele ajută la combaterea astmului


Unele persoane susțin că laptele ajută la înrăutățirea simptomelor date de astm, însă potrivit unor studii, acesta nu cauzează mucus în exces, ci previn simptomele date de astm, fiind o sursă excelentă de acizi grași.