Astmul este o afecțiune a căilor respiratorii iar simptomele apărute în cazul acestei boli sunt datorate inflamațiilor, care determină căile respiratorii să fie roșii și umflate, astfel că devin mai înguste și foarte sensibile.

Deși nu poate fi vindecat, astmul este o boală cronică, des întâlnită în rândul adulților. Mai exact, statisticile au arătat că în jur de o persoană din zece va face astm la un moment dat din viață. Chiar și așa, însă, astmul este o afecțiune care poate fi ”ținută în frâu” chiar și prin alimentație, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele permise în cazul pacienților cu astm:

Verdețurile și leguminoasele

Persoanele care sunt diagnosticate cu astm ar trebui să consume cu încredere fructe precum citrice, caise, mango, dar și legume precum ardei roșii și galbeni deoarece ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi. De asemenea, este recomandat și broccoli, care ajută la prevenirea inflamațiilor căilor respiratorii, a astmului și a rinitelor alergice deoarece conține sulforafan.

Usturoiul, eficient pentru a stopa crizele

Crizele de astm pot fi combătute cu ajutorul unui remediu naturist pe bază de usturoi. Tot ce trebuie să faci este să consumi un cățel de usturoi pisat, adăugat într-o ceașcă cu apă caldă. Poți, de asemenea, să consumi și două cești de cafea ori ciocolată caldă.

Peștele, eficient pentru bolnavii de astm

Persoanele care se confruntă cu astm ar trebui să includă în alimentație pește - somon, ton, macrou, deoarece acizii grași Omega-3 regăsiți în conținutul acestora are proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, dacă peștele nu este pe placul tău, poți alege să consumi nuci, ulei de rapiță sau semințe de in.

Laptele ajută la combaterea astmului

Unele persoane susțin că laptele ajută la înrăutățirea simptomelor date de astm, însă potrivit unor studii, acesta nu cauzează mucus în exces ci previn simptomele date de astm, fiind o sursă excelentă de acizi grași.

Articol citit de 2318 persoane