Recunoscute în special pentru puterea de a te ajuta să slăbești cu ușurință, tărâțele de grâu au numeroase beneficii pentru organism, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din alimentația niciunei persoane.

Tărâțele de grâu au numeroase proprietăți asupra organismului uman, însă este important să alegi produse care nu conțin zahăr, sare ori alte arome și, de asemenea, este musai să fie consumate la micul dejun, întrucât te vor ajuta să combați foamea până la prânz.

Fulgii de tărâțe de grâu sunt o sursă excelentă de betacaroten, vitamine de tip B, între care B1, B2, B3, B5, B6, vitaminele A și E, dar și minerale precum magneziu, potasiu, sodiu, cupru, cobalt, mangan, fier și iod, motiv pentru care ajută la reglarea tractului gastro-intestinal, a funcției sistemului cardiovascular, digestiv, muscular și nervos.

Tărâțele de grâu conțin, de asemenea, vitamine de tip B3 și B6, care sunt esențiale pentru stimularea producției de hormoni sexuali în organism, dar și pentru a menține sănătatea glandelor suprarenale, a pancreasului și tiroidei.

Grație conținutului de vitamine A, B și E, tărâțele de grâu ajută la regenerarea rapidă a țesuturilor, sporesc imunitatea organismului și îmbunătățesc vederea.


Tărâțele de grâu ajută și la ameliorarea stărilor de nervi, de furie ori proastă dispoziție sau apatie.

Nu în ultimul rând, fulgii de tărâțe de grâu sunt o sursă excelentă de fibre, astfel că ajută la combaterea cancerului de colon, în timp ce celuloza îmbinată cu apă ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Consumul constant de tărâțe de grâu poate ajuta la tratarea unor boli grave, între care litiază biliară, dischinezie biliară, boli ale ficatului și bilei, dar și ale vezicii biliare. În cazul bărbaților, însă, aceasta ajută la restabilirea activității sexuale și a potenței, grație conținutului bogat de vitamina E.

Printre proprietățile tărâțelor de grâu, se menționează: puterea de a preveni riscul de apariție a unui accident vascular cerebral, a aterosclerozei dar și a problemelor circulatorii coronariene și infarctului miocardic. De asemenea, combat aritmia și tahicardia, fiind recomandate persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale inimii.

Articol citit de 1385 persoane