Consumate cu moderație, ouăle sunt extrem de benefice pentru organism, iar dacă vei alege să le combini cu legume, acestea își vor dubla proprietățile și vor ajuta la slăbire.

Potrivit nutriționiștilor, ouăle sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, între care calciu, folați, vitamina E, fier, potasiu, zinc, dar au și proteine de calitate superioară, grăsimi bune și alte substanțe. pentru ca acestea să aibă efecte benefice asupra sănătății, însă, ar trebui să le combini cu legume.

Descoperă ce se întâmplă cu organismul tău dacă vei alege să consumi ouă în combinație cu legume, mai jos:

Vei spori colesterolul ”bun” HDL

Conform nutriționiștilor, ouăle au puterea de a spori cantitatea de colesterol bun din organism, în timp ce pe cel rău, LDL, îl modifică transformându-l într-un tip de colesterol ce nu sporește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Îmbunătățesc sănătatea creierului

O altă proprietate a ouălor este faptul că sunt o sursă excelentă de colină, o vitamină hidrosolubilă ce intervine în degradarea acizilor grași și, mai mult de atât, previne depunerea colesterolului pe pereții alterelor, ajutând la eliminarea toxinelor.

Mențin sănătatea ochilor

Ouăle conțin, printre altele și substanțe antioxidante precum luteină și zeaxantină, care reduc riscul de apariție a cataractei și de degenerare maculară. Cercetătorii au demonstrat că dacă se consumă 1.3 gălbenuş pe zi, timp de 4-5 săptămâni, va creşte nivelul de luteină din sânge cu 28-50%, iar cel al zeaxantinei cu 114-142%.

Articol citit de 751 persoane