Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății, socul ajută la tratarea numeroaselor afecțiuni, totul datorită ingredientelor pe care le conține.

Socul este o adevărată comoară pentru sănătate, deoarece conțin antioxidanți precum quercetina, kemferol, isoramnetină, astfel că ajută la combaterea numeroaselor afecțiuni.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ceai de soc, află mai jos:

Ajută la reducerea tumorilor benigne

Florile și fructele de suc sunt, potrivit experților în nutriție, eficiente în tratarea bolilor degenerative, însă ajută și la reducerea și la prevenirea răspândirii tumorilor benigne. În plus, ajută la întărirea sistemului imunitar, fapt pentru care pacienții vor face cu ușurință față bolii.

Combate viermii intestinali

Persoanele care se confruntă cu viermi intestinali ar trebui să consume cu încredere ceai de soc în fiecare zi, întrucât această băutură are puterea de a-i ucide.

Ameliorează simptomele bronșitei

Conform studiilor de specialitate, ceaiul de soc, în combinație cu alte plante medicinale, poate ajuta la ameliorarea simptomelor bronșitei. Așadar, dacă aveți probleme de sănătate amestecați ceaiul de soc cu verbena, măcriș, rădăcină de gențiană ori ciuboțica-cucului, iar simptomele date de bronșită vor fi ameliorate.

Combate răceala și gripa

Ceaiul de soc ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor date de răceală și gripă, întrucât combate oboseala, gâtul inflamat, febra și tusea, astfel că în scurt timp vei scăpa de problemele de sănătate.

Cum se prepară ceaiul de soc

Dacă vrei să încerci acest remediu naturist și să te bucuri de efectele ceaiului de soc amestecă o lingură de flori de soc cu o cană de apă clocotită. Așteaptă să se infuzeze, iar apoi strecoară lichidul și consumă-l. Poți adăuga și miere sau îl poți consuma ca atare. De asemenea, pentru un plus de savoare adaugă un pic de scorțișoară.

Articol citit de 3785 persoane