Vara este sezonul în care papilele tale gustative se vor răsfăța din plin cu pepene, însă ce variantă alegi? Verde ori galben? Conform specialiștilor în nutriție, ambele variante sunt benefice pentru sănătate, întrucât sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți.

Așadar, pepenele verde și pepenele galben n-ar trebui să lipsească din alimentația ta pe timpul verii, întrucât ajută la menținerea sănătății. Spre exemplu, pepenele galben este o sursă excelentă de potasiu și de magneziu, astfel că ajută la reducerea tensiunii arteriale, reducând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Pepenele galben conține, de asemenea, și vitamina C, care ajută la întărirea oaselor, fiind esențială în dezvoltarea sistemului osos, dar și pentru menținerea danturii sănătoase.

În același timp, pepenele galben este recomandat pentru a combate stările de anxietate și pentru a reduce stresul.

De cealaltă parte, pepenele verde are efecte diuretice, grație conținutului mare de apă, astfel că reduce riscul de apariție a bolilor de rinichi și ajută la hidratarea organismului.

Conține, printre altele și vitamina B, care ajută la restabilirea nivelului de energie din organism și ajută la menținerea frumuseții pielii, lăsând tenul hidratat, ferm și frumos.

Pepenele verde are puterea, de asemenea, de a îmbunătăți vederea, de a lupta împotriva impotenței, de a stimula activitarea cerebrală și de a menține sănătatea inimii, prevenind apariția bolilor cardiovasculare.

În cazul în care mănânci semințele de pepene verde trebuie să știi că îți vei întări și sistemul nervos și imunitar, întrucât sunt o sursă excelentă de magneziu și zinc, astfel că protejează organismul de infecții.

Semințele de pepene verde sunt responsabile de prevenirea tulburărilor digestive, dar și de combaterea unor probleme precum balonare ori constipație. De aseamenea, în semințele de pepene verde se găsesc aminoacizi ca arginină, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și triptofan, responsabil de reglarea secreției de melatonină.

Articol citit de 2970 persoane