Sunătoarea sau Hypericum perforatum este o plantă folosită frecvent pentru proprietățile terapeutice, întrucât conține compuși activi, printre care hipericină, care are proprietăți antiseptice, antivirale și antidepresive.
Folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile terapeutice, ceaiul de sunătoare ajută la combaterea bolilor nervoase, a depresiei, a insomniei, dar și a anxietății.
Potrivit experților în medicină naturopată, ceaiul de sunătoare ajută la ameliorarea depresiei, dar și este eficient și în combaterea stărilor de anxietate, a insomniei și a tulburărilor de somn.
Ceaiul de sunătoare ajută, de asemenea, la eliminarea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale și a mucoasei anale, motiv pentru care sunt recomandate spălăturile locale cu infuzie de sunătoare.
De asemenea, ceaiul de sunătoare asigură menținerea sănătății ficatului, prevenind suprasolicitarea lui, dar ajută și la combaterea tulburărilor de motilitate ale vezicii biliare.
În același timp, contribuie la menținerea sistemului imunitar și ajută la îmbunătățirea sănătății și aspectului general al pielii.
Consumul ceaiului de sunătoare poate diminua efectul tratamentului cu antidepresive, anticoagulante, antiasmatice, antihipertensive, contraceptive orale sau anticoagulante, motiv pentru care n-ar trebui să fie consumat de persoanele care urmează tratamente pentru astfel de afecțiuni. De asemenea, această infuzie nu trebuie consumată în exces deoarece poate provoca crampe abdominale, tulburări digestive sau senzație de amețeală.
Articol citit de 1746 persoane
Acest articol nu are comentarii!