O adevărată comoară pentru sănătate este, fără îndoială, usturoiul, motiv pentru care ar trebui să încerci această combinație inedită de ingrediente, ce are efecte benefice asupra organismului.

Potrivit experților în medicină naturopată, consumul de miere și usturoi pe stomacul gol te va ajuta să ții la distanță răcelile și gripa, deoarece ambele ingrediente au proprietăți antibiotice și pot întări sistemul imunitar.

De asemenea, această combinație este recomandată și persoanelor care se confruntă cu boli ale inimii, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și al trigliceridelor și ajută și la absorbția corectă a fierului.

Printre altele, usturoiul ajută la regenerarea celulelor, având proprietăți antioxidante uimitoare și îți întărește sistemul imunitar, ceea ce va ajuta la prevenirea unor boli grave, între care și cancer.

Pentru a te bucura de efectele acestui remediu naturist ai nevoie de 250 de grame de miere, 3 căpățâni de usturoi și un borcan.

Acest remediu ajută, de asemenea, la tratarea migrenelor și a durerilor cronice, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să consumi această combinație de ingrediente, mai ales că îți poate conferi și un boost de energie. 

Curăță cățeii de usturoi, spală-i bine și așteaptă să se usuce.

Ulterior, pune-i în borcan și toarnă încet mierea. Amestecă bine cu o furculiță pentru a scoate toate bulele de aer. Lasă totul la macerat, iar apoi consumă amestecul crud, deoarece căldura distruge alicina din usturoi. Pentru a crește beneficiile alicinei, puteți zdrobi usturoiul înainte de a-l consuma.

Acest amestec are proprietăți curative deosebite pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru a combate alte afecțiuni, motiv pentru care vă recomandăm să consumați câte o linguriță pe zi.

Articol citit de 1594 persoane