Să-ți ții sub control nivelul de colesterol din sânge este esențial pentru a preveni eventuale probleme ale inimii. Cum poți face acest lucru? Foarte simplu, incluzând în alimentație ingrediente care ajută nivelul colesterolului din sânge, fiind bogate în fibre solubile.

Ca să reduci nivelul de colesterol din sânge ai nevoie de alimente care sunt bogate în fibre, întrucât acestea leagă colesterolul și precursorii săi în tubul digestiv, sporind astfel eliminarea lor din organism, înainte de a ajunge în sânge.

Cum poți să reduci nivelul de colesterol din sânge, află mai jos:

Smoothie cu pară, cardamom și fulgi de ovăz

Indiferent de sezon, un smoothie cu pară și cardamom va fi mereu o alegere inspirată, mai ales că această combinație ajută la normalizarea colesterolului din sânge. Trece prin blender o jumătate de pară, o jumătate de cană de fibre și 250 ml de lapte de ovăz, după care amestecă bine și consumă amestecul numaidecât.

Smoothie cu zmeură și piersici

Fie că alegi să-l consumi dimineața, pe stomacul gol, fie că-l consumi ca gustare, între mese, această combinație de ingrediente contribuie la menținerea sănătății inimii. Conform unui studiu publicat în 2016, realizat pe 1.200 de participanți, consumul de zmeură reduce nivelul de colesterol rău din sânge - LDL, totul datorită conținutului bogat de fibre și antioxidanți din acestea. În acest smoothie poți adăuga și o banană ori o piersică, dar și iaurt, pentru a-i oferi organismului un aport bogat de grăsimi naturate și fibre.

Smoothie cu morcovi

Atunci când urmezi o dietă pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge o felie de tort de morcovi nu va fi deloc o idee bun. Un smoothie cu morcovi, în schimb, ar putea să fie, mai ales dacă îl combini cu alte ingrediente sănătoase, precum banane, lactate ori sfeclă roșie și măr.

Smoothie verde

Pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge poți încerca și această rețetă de smoothie, obținut din semințe de in și avocado. Acesta conține grăsimi mononesaturate, dar și acizi grași Omega-3, fapt pentru care nu doar că reduce nivelul de colesterol rău din sânge, însă crește nivelul de colesterol bun din sânge, cunoscut sub numele HDL.

Smoothie din portocale roșii și sfeclă

Sfeclă roșie în smoothie? Da, de ce nu? Alege să o combini cu portocale roșii, iar acest mix de ingrediente nu doar că te va ajuta să-ți reduci nivelul de colesterol din sânge, însă îți va întări sistemul imunitar. Tot ce trebuie să faci este să treci prin blender o portocală roșie și o jumătate de sfeclă, după care să adaugi un 150 ml de suc de portocale, ghimbir proaspăt, dar și puțină gheață.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 669 persoane