Cancerul este o afecțiune întâlnită frecvent în ziua de astăzi, în rândul oamenilor de toate vârstele, însă această afecțiune poate fi combătută cu ajutorul remediilor regăsite în natură, întrucât există numeroase plante care ajută la încetinirea bolii, grație proprietăților anticancerigene.

Care sunt cele mai eficiente plante care au efecte anticancerigene, află mai jos:

Șofranul

Conform experților în medicină naturopată, printre plantele care sunt recunoscute pentru proprietățile de a stopa apariția și dezvoltarea cancerului este șofrantul. Acesta conține carotenoizi, ulei volatil, protocrocină, asfel că este o adevărată comoară pentru sănătate, fiind responsabil pentru distrugerea tumorilor maligne. Pentru a te bucura de proprietățile șofrantului amestecă un sfert de linguriță de pulbere de șofran cu o jumătate de ulei de măsline și piper. Consumă acest amestec în mâncare, ori de câte ori ai chef, iar efectele se vor vedea în timp.

Ghimbir

Persoanele diagnosticate cu forme de cancer aleg, de cele mai multe ori tratamentele clasice, precum chimioterapie și radioterapie. Din nefericire, acestea sunt însoțite de efecte nocive. Specialiștii în medicină naturopată, însă, îți propun să combați efectele neplăcute, precum sezanțai de greață cu ghimbir, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Tot ce trebui să faci este să tai o bucată de ghimbir sub formă de cubulețe și să le opărești timp de 10-15 minute în 300 de ml de apă clocotită. Bea cel puțin trei căni de infuzie de ghimbir pe zi, timp de trei săptămâni.

Rostopasca

Mai puțin cunoscută de oameni, rostopasca ajută la combaterea tuturor formelor de cancer, având proprietatea de a stimula funcția hepatică și de a drena ficatul, care este extrem de solicitat atunci când tumorile se află în procesul de vindecare. Pentru a te bucura de efectele acestei plante care se găsește la noi amestecă cinci grame de rostopască uscată și mărunțită, fierbe un litru de apă și amestecă totul. Așteaptă să infuzeze timp de 12 ore, iar apoi consumă această băutură treptat, pe tot parcursul zilei. Este indicat să pui rostopasca la infuzat seara, ca să o ai dimineața, să iei prima linguriță de infuzie pe stomacul gol.

Articol citit de 2502 persoane