O combinație uimitoare pentru sănătate sunt lămâile și usturoiul, care împreună pot avea atât proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge dar și de a îmbunătăți circulația sanguină și de a desfunda arterele.

Dacă usturoiul este bogat în vitamine de tip A, B1, B2, C, fosfor, calciu, siliciu și iod, substanțe care ajută la tratarea multor afecțiuni, lămâile sunt bogate în antioxidanți și au proprietăți detoxifiante, ajutând la eliminarea substanțelor nocive din organism.

Această combinație de lămâi și usturoi are și proprietăți anticancerigene, studiile de specialitate demonstrând reducerea riscului de apariție a cancerului pulmonar în cazul celor care mănâncă usturoi. De asemenea, această combinație de ingrediente ajută la menținerea sănătății inimii, întrucât scade nivelul de colesterol LDL și crește colesterolul bun HDL din organism. Ba mai mult, ajută la curățarea vaselor de sânge și previne acumularea de plăci ce pot duce la apariția unor atacuri de cord ori accidente cerebrale.

De asemenea, combinația de lămâi și usturoi are puterea de a detoxifia organismul și de a elimina substanțele nocive, îmbunătățind astfel funcțiile ficatului și ale colonului. Mai mult de atât, usturoiul are și proprietăți antiinflamatoare și este un bun diuretic, astfel că ajută la eliminarea lichidelor în exces din țesuturile inflamate.

Pentru a te bucura de efectele date de lămâi și de usturoi alege să speli bine trei lămâi și să le ștergi bine, după care pune sucul de lămâie într-un borcan. Coaja și pulpa rămase trece-le prin mașina de tocat și pune-le într-un alt borcan.

Curăță și trei căpățâni de usturoi și zdrobește-le bine, după care toarnă toate ingredientele într-un vas mare, în care poți să adaugi și doi litri de apă fiartă și răcită. Acoperă vasul cu tifon și lasă totul la frigider timp de 72 de ore. strecoară amestecul și pune-l în sticle închise bine. Păstrează la rece.

Consumă acest amestec timp de cinci zile, de patru ori pe zi, câte 50 de ml cu 30 de minute înainte de masă. Fă pauză zece zile, iar apoi reia cura. Efectele vor fi uimitoare.

Articol citit de 1942 persoane