O adevărată comoară pentru sănătate este sucul de prune, care are numeroase proprietăți asupra organismului uman, printre care puterea de a combate afecțiuni digestive, dar și boli cardiovasculare.

Sucul de prune este la îndemâna oricui în această perioadă și ar trebui să fie consumat constant, chiar și de persoanele diabetice, întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți, fapt pentru care ajută la eliminarea toxinelor din organism, reduce stresul oxidativ și ameliorează și alte afecțiuni.

Având un conținut bogat de fibre și de antioxidanți, sucul de prune ajută la combaterea afecțiunilor sistemului digestiv, dar ameliorează și simptomele date de gripă ori de răceală.

Ba mai mult, potrivit unor studii realizate de oamenii de știință, sucul de prune este bogat în antioxidanți, motiv pentru care ajută la prevenirea apariției osteoporozei, a diabetului zaharat și a obezității.

Grație conținutului bogat în vitamina A, sucul de prune ajută chiar și la reducerea stresului oxidativ la nivelul retinei, motiv pentru care previne apariția cataractei, dar reduce și riscul de degenerescență maculară.

Prunele au, de asemenea, rolul de a regla nivelul de colesterol din sânge, motiv pentru care reduce semnificativ riscul de a apariție a accidentului vascular cerebral.

Printre altele, sucul de prune combate depresia și anxietatea, întrucât aceste fructe au un conținut bogat de vitamina B6, care este responsabilă de funcționarea optimă a sistemului nervos. În plus, prunele conțin un aminoacid responsabil de producerea serotoninei, care ajută la îmbunătățirea calității somnului și la ameliorarea stărilor depresive.

Sucul de prune este, printre altele, responsabil de reducerea apariției afecțiunilor hepatice, întrucât antioxidanții regăsiți în prune ajută la detoxifierea organismului și la menținerea sănătății ficatului.

Articol citit de 2476 persoane