Obținută din alga naturală Cyanobacteria, spirulina este o sursă excelentă de proteine, aminoacizi esențiali, vitaminele A, B, C, D și E dar și cupru, calciu, crom și fier, astfel că are numeroase beneficii pentru organismul uman.

Află mai jos ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi spirulină în fiecare zi:

Reduce nivelul de colesterol din sânge

Spirulina este o comoară pentru sănătate, mai ales în cazul persoanelor care prezintă un risc mare de a dezvolta afecțiuni ale inimii. Grație proprietăților nutritive, spirulina ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge, prevenind astfel bolile de inimă, care sunt a doua cauză de deces la nivel mondial.

Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că spirulina poate îmbunătăți nivelul de colesterol bun HDL din organism, așa că n-ar trebui să eviți să consumi în fiecare zi cel puțin 1-2 grame.

Reduce riscul de a dezvolta cancer

Bogată în antioxidanți, spirulina este eficientă în reducerea riscului de apariție a cancerului. Studiile efectuate de oamenii de știință au arătat că 1-2 grame de spirulină pe zi pot să scadă riscul de apariție a cancerului bucal cu 45%.

Reduce riscul de apariție a alergiilor

Oameni de toate vârstele dezvoltă alergii cauzate de praf, de polen, păr de animale sau altele, lucru ce este foarte neplăcut. De aceea, ar trebui să consumi frecvent spirulină, întrucât aceasta ameliorează simptomele date de rinita alergică, precum strănutul, congestie nazală sau mâncărimea nasului.

Întărește sistemul imunitar

Grație conținutului bogat de nutrienți precum polizaharide, spirulina este capabilă să întărească sistemul imunitar. De cealaltă parte, ficocianina determină creșterea numărului de celulele albe din corp, care ajută la producerea anticorpilor responsabili de protejarea corpului de bacterii.

Articol citit de 3754 persoane