Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile pe care le are asupra organismului, mai ales în ceea ce privește pierderea în greutate, însă aceasta are și alte beneficii.

Conform experților în medicină naturopată, scorțișoara este responsabilă de reglarea nivelului de insulină, fiind recomandată diabeticilor. Așadar, ca să-ți menții nivelul de zahăr din sânge sub control bea în fiecare zi ceai de scorțișoară, care te va ajuta, de asemenea, să reduci colesterolul din sânge.

Grație puterii de a controla nivelul de insulină, scorțișoara ajută și la stimularea activității creierului, precum și la îmbunătățirea memoriei și a nivelului de productivitate.

Bolile de inimă pot fi, de asemenea, ținute la distanță cu ajutorul ceaiului de scorțișoară. Această mirodenie este o sursă excelentă de mangan, calciu, fier și fibre, care ajută la reglarea tensiunii arteriale, precum și la prevenirea bolilor coronariene.


În cazul în care ai probleme cu circulația sângelui ar trebui, de asemenea, să consumi ceai de scorțișoară. Acesta ajută la subțierea sângelui, îmbunătățind astfel circulația acestuia, dar și la reducerea durerii și la pierderea în greutate. Nu trebuie, însă, să fie consumat în combinație cu medicamente pentru subțierea sângelui, deoarece pot să determine apariția unor hemoragii.

Și indigestia poate fi combătută cu ceaiul de scorțișoară. Grație conținutului de catechine, scorțișoara ajută la combaterea crampelor la stomac, a diareei sau a constipației. Ajută, de asemenea, la reducerea durerilor de stomac ori de dureri de cap. De asemenea, refluxul de acid gastric poate fi redus prin consumul constant de ceai de scorțișoară.

Nu în ultimul rând, ceaiul de scorțișoară este indicat și bolnavilor de cancer de colon, întrucât, potrivit experților în medicină naturopată, acesta ajută la inhibarea și prevenirea răspândirii cancerului în organism, în special în cazul celui de limfom, melanom, de col uterin ori cancer colorectal.

Articol citit de 2353 persoane