Indiferent că e vară sau iarnă, merele sunt fructe accesibile tuturor buzunarelor și au numeroase beneficii pentru organism, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să le consumi.

Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță, însă experții în nutriție îți recomandă să consumi chiar două pe zi, întrucât te vor ajuta să-ți păstrezi sănătatea.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma două mere pe zi, află mai jos:

Merele combat forme de cancer

Potrivit studiilor de specialitate, consumate cu regularitate, merele sunt adevărate comori pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de carbohidrați, motiv pentru care ajută la combaterea unor forme de cancer și ajută la reglarea nivelului de insulină prevenind diabetul. În același timp, curăță și detoxifiază organismul, sporind eliminarea metalelor grele, precum cupru ori plumb.

Merele combat efectele radicalilor liberi

Potrivit studiilor de specialitate, merele pot să combată apariția astmului și a altor afecțiuni respiratorii, întrucât sunt o sursă excelentă de antioxidanți. De asemenea, ajută la prevenirea inflamațiilor din organism, întrucât antioxidanții combat efectele nocive date de radicalii liberi.

Merele combat răcelile

Adevărate comori pentru combaterea răcelilor sunt merele, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar, deoarece are un conținut bogat de vitamina C.

Merele reduc șansele de apariție a diabetului

Potrivit experților în nutriție, consumul constant de mere sporesc producția de acetilcolină în organism, un neurotransmițător ce ajută la realizarea comunicării între neuroni. Astfel, devin reale aliate ale memoriei şi desigur, reduc riscul de a suferi de maladia Alzheimer. Stimularea producţiei de acetilcolină se realizează prin intermediul quercitinei, care se găseşte din belşug în mere.

Articol citit de 1758 persoane