Primăvara este sezonul în care natura renaște, iar în piețe găsești numeroase legume și fructe proaspete, pe care n-ar trebui să nu le incluzi în alimentația ta. Iar ceapa verde are numeroase beneficii pentru organismul tău, motiv pentru care îți recomandăm să afli care sunt acestea și cum o poți folosi eficient.


Ceapa verde, considerată un adevărat medicament oferită de natură, are efecte diuretice, depurative, antialergice, fiind eficientă pentru a regla glicemia din sânge, fapt pentru care persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui să o includă în alimentație. Poate fi consumată în salate, în mâncăruri ori ciorbe, aceasta putând să-și păstreze proprietățile intacte.


Ceapa verde poate fi folosită și pentru a trata inflamațiile gâtului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ceapă verde mărunțită cu ghimbir ras și sare. Amestecă totul și încălzește combinația inedită, după care înfășoară într-un tifon și aplică totul pe zonele dureroase.


Acest ingredient este utilizat chiar și pentru a combate senzația de picioare umflate, iar tot ce trebuie să faci este să fierbi ceapă verde timp de câteva minute, după care să o adaugi în blender. Pune pasta obținută într-un tifon, pe picioare, iar efectele se vor vedea rapid. De asemenea, un astfel de remediu poate fi folosit și pentru a scăpa de nasul înfundat, în cazul în care vei alege să așezi sucul obținut pe un tifon.


Printre altele, ceapa verde este recunoscută pentru reducerea riscului de cancer, între care de colon, mamar, ovare, prostată ori plămâni, întrucât are un aport bogat de antioxidanți, compuși sulfurici, astfel că previne dezvoltarea celulelor tumorale.


De asemenea, ceapa verde ajută la sporirea rezistenței organismului la efort fizic și intelectual, grație aportului bogat de vitamine și minerale. 

Articol citit de 3597 persoane