Oameni de toate vârstele se confruntă, la un moment dat cu acneea, care este o afecțiune a pielii ce se produce prin astuparea porilor, din cauza creșterii secreției de sebum. Aceasta este determinată de apariția petelor roșii pe piele, a punctelor negre ori a coșurilor cu colecție purulentă (pustule).

Acneea, indiferent de tipul ei, poate fi, tratată printr-o alimentație sănătoasă, din care nu lipsesc următoarele alimente:

Carbohidrați

Acneea poate fi determinată de un nivel crescut de zahăr, motiv pentru care îți recomandăm să renunți la ciocolată și la alte dulciuri. Consumă, în schimb, carbohidrați precum legume și semințe care sunt bogate în nutrienți. De asemenea, elimină din alimentația ta pastele, orezul alb și zahărul.

Alimente bogate în zinc

Esențial pentru combaterea acneei este zincul, un mineral care nu se găsește în organismul uman. Acesta ajută la prevenirea multor afecțiuni, între care osteoporoză, cancer și ADHD, însă reglează și nivelul de hormoni. Așadar, apelează fie la suplimentele cu zinc, fie consumă semințe de dovleac, friptură de curcan, quinoa și lente ori fructe de mare, toate acestea având un conținut bogat de zinc.

Vitamina A

Vitamina A poate să ajute la combaterea acneei, însă poate fi și toxică, motiv pentru care îți recomandăm să nu o consumi înainte de a cere sfatul unui expert. Poți, în schimb, să consumi brânzeturi, pește gras, precum somon ori cod, cartofi dulci sau chiar ouă. Nu doar că vei reuși să scapi de acnee, însă îți vei îmbunătăți vederea și vei preveni apariția infecțiilor ori chiar a unor forme de cancer.

Articol citit de 2555 persoane