Cancerul continuă să ucidă, conform statisticilor, milioane de oameni la nivel mondial, în America fiind a doua cauză de deces. Totuși, există câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a reduce riscurile de a contracta o formă a acestei maladii.


Cancerul este considerat boala secolului XXI, însă în ciuda faptului că vei crede că n-ai control în fața acestei afecțiuni, adevărul este altul. Simple obiceiuri îți pot salva, însă, viața. Care sunt acestea, află mai jos:


Mergi la medic periodic

Pentru a preveni apariția cancerului este bine să mergi la medic și să-ți faci analizele anuale recomandate de medic. Fă-ți o colonscopie și mergi și la dentist, întrucât controalele de rutină pot arăta dacă te confrunți cu o formă acestei boli înainte de a fi prea târziu.


Stai departe de razele soarelui din mijlocul zilei

Adori să te expui la soare și nu ții cont de recomandările medicilor care spun să stai la plajă fie dimineața, înainte de 11:00, fie după-amiaza, după 17:00? Renunță la acest obicei și protejează-ți pielea purtând haine colorate în nuanțe de roșu și galben, întrucât absorb o cantitate mai mică de raze UV, ceea ce-ți va proteja pielea.


Ia o aspirină pe zi!

Potrivit studiilor de specializate de la Centrul de Cancer Yale, o aspirină pe zi poate reduce riscul de apariție a cancerului cu 46 la sută. Așadar, persoanele care suferă de o formă de cancer de sân, de rinichi ori de prostată, în combinație cu tratamentele recomandate de medici, ar trebui să ia o aspirină pe zi, deoarece reduce extinderea bolii.


Bea mai multă cafea!

Potrivit unui studiu de specialitate realizat de oamenii de știință de la Universitate, o cafea obișnuită ori decafeinizată pe zi poate reduce cancerul colorectal cu 26 la sută, întrucât aceasta are un conținut bogat de antioxidanți, eficienți în prevenirea unor forme de cancer, inclusiv de prostată, de ficat ori endometrial.

Articol citit de 3657 persoane