Ceaiul verde este, fără doar și poate, o băutură ce are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind util chiar și pentru a ameliora simptomele date de cancer, dar și pentru a combate acneea.

Conform experților în medicină naturopată, ceaiul verde ajută la combaterea mai multor forme de cancer, între care cancer de colon ori cancer de prostată. Cum funcționează? Ei bine, pentru efecte sporite este bine să bei între două și patru căni de ceai verde pe zi. Grație antioxidanților și vitaminelor pe care le conține, acesta va ajuta la stoparea și prevenirea extinderii celulelor canceroase.

Ceaiul verde este o sursă excelentă de flavonoide, antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare reducând colesterolul tău, însă ajută și la prevenirea formării cheagurilor de sânge și îmbunătățește circulația sângelui. Ceaiul verde poate preveni, de asemenea, atacul de cord și artrita.

Oamenii de știință din Olanda au stabilit că ceaiul verde conține nutrienți ce ajută la îmbunătățirea capacității de atenție și de memorie, îmbunătățind astfel funcționarea creierului. Este bine să beți două căni pe zi. De asemenea, ceaiul verde este indicat și persoanelor cu vârste de peste 55 de ani, întrucât previne apariția bolilor mentale.

O altă proprietate a ceaiului verde este faptul că ajută la combaterea acneei moderate. Este bine să bei două cești pe zi, dar și să aplici direct pe zonele afectate pliculețe de ceai verde.

Articol citit de 633 persoane