Rozmarinul este un condiment folosit de gospodine în bucătărie, însă acesta este benefic și pentru sănătate, având efecte antispastice și stimulante asupra sistemului nervos.

Folosit încă din cele mai vechi timpuri grație proprietăților medicinale, rozmarinul ajută la ameliorarea durerilor musculare, întărește sistemul imunitar și asigură îmbunătățirea memoriei și a puterii de concentrare.

Conform nutriționiștilor, rozmarinul conține vitamina A, C, B6, acid folic, precum și calciu, magneziu, fier și mangan, precum și antioxidanți și compuși antiinflamatorii. Tocmai de aceea, acesta asigură întărirea sistemului imunitar și îmbunătățește circulația sanguină.

De asemenea, rozmarinul ajută la protejarea organsimului împotriva stresului oxidativ, reducând riscul de apariție a unor boli cronice, precum boli de inima, diabet ori chiar cancer.

Rozmarinul ajută, de asemenea, la menținerea sănătății ochilor, prevenind apariția degenerescenței maculare, dar și a sistemului digestiv, stimulând bila și facilitând absorbția compușilor lipidici.

Pentru a te bucura de efectele acestei plante încearcă să consumi ceai de rozmarin. Îl poți prepara amestecând o lingură de plante cu 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat pentru 15 minute, iar apoi consumă amestecul obținut. 

Articol citit de 467 persoane