Se spune că ești ceea ce mănânci, iar o adevărată comoară pentru sănătate este și ananasul, care are un conținut bogat de vitamine A și C dar și de bromelină.


Așadar, grație conținutului bogat de bromelină, ananasul stimulează digestia și activitatea intestinului, reduce nivelul de zahăr din sânge dar are și puterea de a combate inflamația.

 

Pentru a te bucura de efectele benefice ale anasului poți încerca să consumi zilnic, dimineața, pe stomacul gol, un pahar cu 250 de ml de apă în care ai pus 5-6 bucăți de ananas proaspăt. Este, însă, indicat să-ți pregătești băutura de seară, pentru ca acesta să acționeze.


Pe lângă faptul că vei pierde în greutate, după 30 de zile vei scăpa și de oboseala cronică, vei combate durerile de articulații întrucât ananasul ajută la ameliorarea durerilor, având proprietatea de a combate inflamațiile din organism.


Ananasul conține, de asemenea, și tiamină, care are puterea de a converti carbohidrații în energie, stimulând astfel metabolismul.


De cealaltă parte, conținutul bogat în iod și bromelină ajută la combaterea unor boli autoimune, precum cea de tiroidă.


Proprietățile diuretice și detoxifiante ajută la normalizarea florei microbiene a colonului și are proprietăți antiinflamatorii, fiind indicat în cazul constipației dar și pentru tratarea hemoroizilor.


Ananasul ajută, de asemenea, la prevenirea și tratarea unor afecțiuni precum artrită, gută, calculi biliari și renali, dar și boli hepatice și ale splinei.


Pentru a combate anemia poți încerca să-ți prepari un suc de ananas cu mentă și portocală. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un pahar 100 de ml de suc de ananas cu o felie de portocală, 150 de ml de suc de măr, o frunză de mentă, precum și câteva boabe de struguri. Bea acest amestec de 2 ori pe zi iar organismul tău va primi un boost de energie.


De cealaltă parte, pentru a scăpa de stările de rău, trece prin răzătoare o rădăcină de ghimbir (o lingură) și las-o la macerat în 300 de ml de țuică, timp de 10 zile. Atunci când te confrunți cu stări de rău, dizolvă 20 de picături din tinctură în 50 de ml de apă caldă și adaugă 150 ml de ananas. Bea de 3 ori pe zi, între mese și te vei simți bine.

Articol citit de 8161 persoane