Deficiența de calciu în organism este o problemă cu care se confruntă multe persoane, însă este important să ții în limite normale nivelul acestui mineral deoarece poate reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni.

Calciul se regăsește într-o cantitate mare în organism, motiv pentru care e important să te asiguri că-i oferi organismului cantitatea optimă. În caz contrar, te poți confrunta cu numeroase probleme de sănătate.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă ai deficiență de calciu, află mai jos:

Poate să se instaleze osteoporoza

Osteoporoza este o afecțiune cu care se confruntă, în general, femeile aflate la menopauză. Este cauzată de demineralizarea progresivă a oaselor, ceea ce sporește riscul de fracturare a oaselor. Tocmai de aceea, pentru a preveni aceste probleme, este important să consumi alimente care conțin calciu, precum lactate, legume precum broccoli, fasole, semințe de susan, alune, migdale, dar și sardine cu oase.

Lipsa de calciu poate să determine apariția spasmelor

Un alt simptom al lipsei de calciu pot fi spasmele musculare. De cele mai multe ori, ele sunt spontane și involuntare. Deși nu sunt dăunătoare pentru organism, acestea sunt neplăcute, fapt pentru care ar trebui să te asiguri că îi oferi organismului tău cantitatea necesară de calciu. De asemenea, în cazul femeilor însărcinate, acestea pot indica o problemă a circulației sângelui.

Lipsa de calciu se poate manifesta printr-o senzație de amorțeală sau furnicătură, dar și prin contracturi nedureroase în jurul gurii, la nivelul mâinilor, al labei piciorului ori a gambelor. În cazuri mai grave, se pot instala convulsii sau confuzia mintală.

Articol citit de 474 persoane