Se spune că ești ceea ce mănânci, iar o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și minerale, îi va oferi organismului tău nutrimentele de care are nevoie pentru a funcționa optim și pentru a ține bolile la distanță.

 

Așadar, descoperă ce alimente n-ar trebui să lipsească din regimul tău zilnic, mai jos:


Cerealele integrale

Potrivit nutriționiștilor, alimente precum grâu, ovăz, secară, orz, orez brun ori ovăz, n-ar trebui să lipsească din regimul zilnic. Pe lângă faptul că vor conferi o senzație de sațietate, acestea vor regla nivelul de colesterol din sânge, prevenind astfel apariția unor boli cardiovasculare.


Fructele de pădure

Adevărate comori pentru sănătate sunt fructele de pădure. Consumă la micul dejun afine, mure ori zmeură, iar organismul tău va avea substanțe nutritive pentru a menține sănătatea inimii. Mai mult de atât, acestea sunt responsabile de prevenirea bolilor cardiovasculare, reducând nivelul de colesterol rău din sânge - LDL, dar și de a regla tensiunea arterială.


Avocado

Grație conținutului bogat de grăsimi monosaturate, fructul de avocado conține, printre altele, și potasiu, care este responsabil de menținerea sănătății inimii. În plus, acesta ajută la pierderea în greutate.


Pește

Studiile de specialitate au arătat că un consum bogat de pește ajută la menținerea sănătății. Așadar, include în regimul tău zilnic pește precum macrou, somon, sardine și ton, care va reduce tensiunea arterială, nivelul de trigliceride din sânge, precum și tensiunea arterială.


Evident, din alimentația ta n-ar trebui să lipsească nici fructele oleaginoase, precum nuci, alune, migdale sau fistic, acestea fiind o sursă excelentă de fibre.


De asemenea, pentru a-ți menține sănătatea este musai să faci cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi și să bei doi litri de lichide pe zi, precum apă, ceai neîndulcit ori limonadă la fel, neîndulcită.

Articol citit de 3642 persoane