Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul românilor, dar și la nivel mondial este, fără doar și poate, diabetul de tip doi. Potrivit experților, această boală este a șaptea cauză de deces în Statele Unite ale Americii, iar riscul de a te confrunta cu atac de inimă ori infarct este dublu în rândul persoanelor diagnosticate cu această afecțiune.


Diabetul este o afecțiune ce nu poate fi tratată, dar poate fi ținută în frâu prin alegerile alimentare care pot fi preveni ca această boală să avanseze. Diabetul este principala cauză de îmbătrânire prematură, distruge rinichii, sistemul cardiovascular, ochii și chiar sporește riscul de apariție a cancerului.


Chiar și așa, însă, diabetul de tip doi poate fi ținut în frâu cu ajutorul unui stil de viață sănătos, motiv pentru care îți propunem să descoperi ce alimente ar trebui să se regăsească în alimentația ta.


Legume verzi


Legumele verzi, precum spanac, urzici, ceapă verde, broccoli, spanac ori varză n-ar trebui să lipsească din alimentația unei persoane diagnosticate cu diabet, întrucât au rolul de a regla nivelul glicemiei, precum și de a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.


Boabe


Fasolea și lintea, dar și quinoa sunt alimente care sunt o sursă excelentă de carbohidrați și care sunt benefice pentru organism. Au un conținut sărac de calorii, dar sunt bogate în proteine și fibre, astfel că acestea pot preveni apariția cancerului de colon.


Fructe proaspete


Pepenele, kiwi, grepfruit, portocale, clementine ori căpșuni sunt fructele proaspete ce nu ar trebui să lipsească din dieta diabeticilor. Toate acestea sunt bogate în antioxidanți și în fibre, dar sărace în calorii. Ba mai mult, conform experților în nutriție, să mănânci trei fructe pe zi înseamnă reducerea cu 18 la sută a riscului de apariție a diabetului.


De cealaltă parte, însă, diabeticii n-ar trebui să consume cartofi prăjiți, întrucât sporesc nivelul de glucoză din sânge, dar nici fructe și sucuri de fructe procesate, ce conțin o cantitate mare de zahăr. Margarina, produse de tip fast-food ori alimente precoapte sau carne roșie sau ouă în exces (mai mult de cinci pe săptămână) n-ar trebui să existe în alimentația persoanelor diagnosticate cu diabet, deoarece sporesc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare

Articol citit de 3781 persoane