Consumul constant de banane poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, acestea sunt o sursă excelentă de amidon, care potrivit unor studii de specialitate, sporesc senzația de sațietate.

Chiar dacă sunt extrem de întâlnite pe piață, beneficiile bananelor sunt, în continuare, un mister pentru multe persoane, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt efectele lor asupra sănătății.

Potrivit studiilor de specialitate, bananele sunt utile pentru a preveni hipertensiunea. Acestea ajută la normalizarea tensiunii arteriale, prevenind astfel deteriorarea vaselor de sânge și a inimii.

Grație conținutului bogat de fibre, bananele ajută la normalizarea zahărului din sânge. Ba mai mult, fibrele sporesc metabolizarea glucozei și contribuie la eliminarea ei prin urină. Tocmai de aceea, bananele sunt indicate persoanelor care se confruntă cu diabet.

Bananele ajută, printre altele, la îmbunătățirea digestiei, întrucât previne apariția unor simptome precum constipație, sindrom al colonului iritabil.

Bananele conțin, printre altele, și antioxidanți, pe lângă betacaroten, vitamina A, motiv pentru care acestea ajută la prevenirea sau întârzierea degradării celulelor și reduc riscul de apariție a unor boli.

De asemenea, bananele pot fi consumate proaspete sau sub formă de smoothie ori prăjituri. Indiferent de varianta aleasă, acestea vor avea efecte benefice pentru sănătate.

Articol citit de 327 persoane