Un nivel ridicat de colesterol în sânge poate da naștere unor probleme cardiovasculare, motiv pentru care este deosebit de important să ai grijă de sănătatea.

Colesterolul este de două tipuri, ”bun” - HDL și ”rău” - LDL. Organismul uman are, însă, nevoie doar de cel bun, evident, însă numeroase alimente sporesc nivelul de colesterol rău din sânge. Din fericire, însă, există la îndemâna oricui numeroase plante ce ajută la normalizarea colesterolului.

Care sunt acestea, dar și ce beneficii au pentru sănătate, află mai jos:

Ceai de anghinare

Cunoscută pentru proprietățile detoxifiante, ceaiul de anghinare ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 500 de ml de apă, iar apoi să adaugi două lingurițe de plante. Lasă să clocotească, iar apoi strecoară-l. Consumă o jumătate de cană dimineața, iar restul înaintea meselor de prânz și cină. Acest ceai nu doar că va ajuta la reglarea colesterolului din sânge, însă va îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular.

Ceai verde

Proprietățile acestuia sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri și este adorat de femeile care vor să slăbească, însă nu numai. Studiile de specialitate au arătat că ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de colesterol, în special a celui rău, motiv pentru care îți recomandăm să consumi o cană de ceai verde dimineața, pe stomacul gol. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 250 ml de apă, iar apoi să adaugi o lingură de plante. Așteaptă să infuzeze, iar apoi consumă amestecul.

Ceai de busuioc

Recomandat pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge este și ceaiul de busuioc, o plantă considerată a fi o adevărată armă în ceea ce privește reducerea nivelului de trigliceride din sânge, întrucât este o sursă excelentă de vitamina A, C, dar și antioxidanți. De asemenea, ceaiul de busuioc ajută la protejarea arterelor de efectele radicalilor liberi din organism.

Articol citit de 469 persoane