Strugurii sunt o sursă excelentă de antioxidanți, având rolul de a întări sistemul imunitar, dar și de a menține sănătatea sistemului nervos.

Strugurii sunt folosiți în bucătărie de mult timp, în special pentru prepararea deserturilor ori consumați ca atare, însă ei pot fi consumați și sub formă de suc, având beneficii uriașe asupra sănătății, întrucât sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, au proprietăți detoxifiante și chiar efecte antiinflamatorii.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma suc de struguri constant, află mai jos:

Vei reduce nivelul de colesterol din sânge

Grație conținutului bogat de fibre, apă și polifenoli, strugurii ajută la menținerea sănătății cardiovasculare. Mai exact, resveratrolul ajută la reducerea colesterolului din sânge, împiedicând depunerea plăcii pe artere și, de asemenea, ajută la menținerea sănătății ficatului, care joacă un rol important în producerea și sinteza colesterolului.

Menține sănătatea cognitivă

Antioxidanții regăsiți în struguri ajută, de asemenea, la menținerea sănătății creierului, în special în cazul persoanelor de peste 50 de ani. De asemenea, antioxidanții regăsiți în struguri ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, dar îmbunătățește și circulația sângelui, grație faptului că oxigenul este transportat de celulele în tot corpul.

Combate migrenele

Sucul de strugurii ajută, de asemenea, la combaterea migrenelor, deoarece sunt o sursă excelentă de vitamina B2, dar și de magneziu și aminoacizi. Acestea ajută, de asemenea, la combaterea tensiunii musculare și îmbunătățește procesul de oxigenare a celulelor.

Articol citit de 380 persoane